Magazinele din Bucureşti ar putea să fie aprovizionate doar noaptea

1562

Aprovizionarea magazinelor pe timpul zilei va fi interzisă de anul viitor. Primăria Capitalei vrea să elibereze prima bandă de circulaţie ocupată deseori de dube. O măsură care va majora preţurile de la raft, spun comercianţii din Bucureşti.

Pentru a face aprovizionare doar noaptea au nevoie de angajaţi în plus. Proiectul este în dezbatere publică iar în luna mai ar urma să intre în vigoare.

Citește și: 19 camere inteligente de supraveghere a traficului din Capitală. Unde sunt camerele în Sectorul 4

O dubă parcată pe prima bandă de circulaţie aduce zeci de minute pierdute în trafic pentru ceilalţi şoferi. În timp ce noaptea, nu există efecte. Este raţionamentul pe baza căruia Primăria Capitalei vrea să schimbe programul de aprovizionare al magazinelor din Bucureşti.

De pe 1 mai, cei 10.000 de retaileri din oraş vor primii marfă doar noaptea, între 10 seara şi 6 dimineaţa. Acum nu există un program, cu excepţia centrului istoric acolo unde aprovizionarea va rămâne la fel, de la 8 la 10 dimineaţa.

Ca să respecte noua regulă, patronii de magazine spun că au nevoie de angajaţi care să lucreze noaptea aşa că îi vor plăti în plus. Cheltuielile suplimentare vor creşte preţurile de la raft cu 20%.

Cei care nu vor respecta noua regulă vor fi amendaţi cu sume de până la 5.000 de lei. Program modificat vor avea inclusiv maşinile care adună gunoiul din oraş.

Încă din 2011, astfel de reguli au fost deja puse în practică la Oradea şi Cluj. Aprovizionarea se face doar noaptea. La Cluj Napoca, aprovizionarea este posibilă ziua doar dacă proprietarul magazinului are un loc de parcare special rezervat pentru furnizori.