Lucrările de la Pasajul Unirii au intrat pe ultima sută de metri

1086

Lucrările de reabilitare și de punere în siguranță la Pasajul Unirii se apropie de sfârșit, astfel încât să fie redat circulației până la data de 5 septembrie, ziua când reîncepe un an nou școlar.

Lucrările au început la 19 iunie, atunci cînd pasajul a și fost închis. Primăria Sectorului 4, în administrarea căreia a intrat pasajul la începutul anului, a promis că acesta va fi redeschis la începutul lunii septembrie.

Citește și: Oamenii s-au așezat ca la spectacol, în Sectorul 4, ca să urmărească montarea grinzilor de la Pasajul ”Europa Unită”

În timpul intervenției, constructorii au etanșat fisurile găsite la pasaj, pentru a opri infiltrațiile cauzate de proximitatea râului Dâmbovița, care curge printr-o casetă pe sub pasaj. Pasajul va avea la final 2.800 de panori metalice ce vor îmbrăca pereții interiori ai pasajului și un sistem performant de ventilație, cu o capacitate mare, pentru extragerea noxelor și asigurarea unui aer curat. De asemenea, în pasaj au fost montate amplificatoare de semnal GSM, pentru a nu mai fi probleme la utilizarea telefoanelor.

„Am intrat pe ultima sută de metri cu lucrările la cel mai așteptat proiect din Capitală! În mai puțin de două săptămâni, vom putea circula în siguranță prin Pasajul rutier Unirii,  a anunțat primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, într-o postare pe facebook.

Încadrat în clasa stării tehnice IV- necorespunzător, unul dintre cele mai aglomerate pasaje din București, prin care trec zilnic peste 60.000 de mașini, a fost închis circulației rutiere, în vederea stopării degradării și a punerii în siguranță. Pasajul Unirii a trecut, la începutul acestui an, din administrarea Primăriei Municipiului București în cea a Sectorului 4.