La întânirea electorală cu alergătorii, n-a ajuns tocmai candidata Simona Spătaru

3760

Cum am ratat întâlnirea cu un virtual primar

Zi de sâmbătă toridă în București! În Berceni sunt 35 de grade. Cel puțin, așa îmi indică telefonul! Navighez pe facebook și un anunț îmi atrage atenția, pe pagina PNL Sector 4: „Te invităm să o cunoști pe Simona Spătaru, candidatul dreptei la Primăria Sectorului 4. Intersecția Emil Racoviță cu str. Nițu Vasile; Ora 18:00”. Zic, de ce nu?

Pe la fără 10 ajung la locul indicat în anunț! Mai precis, la stația STB Nițu Vasile de pe Emil Racoviță. În zonă, nimeni! Nici măcar în stația de autobuz. Zic că nu se poate. Cineva din staff-ul candidatei, și tot ar trebui să fie cineva! Se face fix, ora anunțată! Nimeni! Verific din nou pe facebook, să văd unde e greșeala.

Pe pagina amintită, același anunț. Pe pagina Plus sector 4 nu scrie nimic în acest sens. Nici pe cea a USR! Nici măcar pe pagina ei personală. Să vezi ce țeapă mi-am luat! Am inspirația să mă mișc s-o iau câțiva pași în lateral și să ridic ochii. Peste drum, pe Obregia, în fața băncilor văd agitație! S-a strîns ceva lume. Gata, i-am dibuit! O primă concluzie: oamenii nu cunosc cartierul.

Locul de întâlnire este pe bulevardul Alexandru Obregia, la Fântăna Florilor. În nici un caz la Intersecția Emil Racoviță cu str. Nițu Vasile! OK, nu-i problemă, mă gândesc că administratorul paginii de fb de la PNL Sector 4 n-o locui în sectorul 4! Important este c-o voi cunoaște pe candidata Plus, susținută de PNL, Simona Spătaru. Așa că hai spre lumea adunată!

Citește și: Video- S-a redeschis Piața Sudului, cea mai modernă și cea mai sigură piață din România

Traversez pe Obregia și ajung în dreptul celor 30-35 de persoane grupate în fața băncilor. Oamenii se agită, într-o adevărată devălmășie, ignorînd orice regulă de distanțare socială. Scot tricouri, șepci, flyere. Unii se echipează, alții nu! După cum se manifestă, mi-e clar că toți se cunosc între ei! După însemne, toți sunt de la PNL. În schimb, nimeni de la USR, nimeni de la PLUS. Simona Spătaru este membră PLUS, susținută de USR și de PNL. Nu doar că nu e nimeni de la USR PLUS, dar nici Simona Spătaru nu e! Trebuie să apară, mă gândesc eu! Și-o calcula o apariție spectaculoasă, însoțită de ovații și aplauze, care să atragă trecătorii! Așteptând-o pe Spătaru, pe la 18:10 apare deputatul Pavel Popescu, președintele PNL sector 4.

Îmbrăcat sport, cu o cămașă albă și cu bascheți roz în picioare, înviorează atmosfera, ce devenise una plictisitoare! „Să trăiți, domnul președinte”, i se adresează lumea, iar el, mulțumit de modul cum e tratat, trimite zâmbete de satisfacție de sub masca de protecție și de sub ochelarii mari care-i acoperă fața, și bate cuba cu pumnul aproape cu toți care îl salută. Lumea îl respectă, îl tratează cu „dumneavoastră”, ceea ce îl face plăcere. Dintre cei adunați, el este printre cei mai mici ca vârstă! Abia a împlinit 33 de ani. OK, dar noi pe altcineva așteptam, pe candidata Simona Spătaru! Care tot nu vine! Pavel Popescu se reazămă plictisit de perete, după care simte nevoia să scoată niște bani de la bancomat Între timp se distribuie cărticele, intitulate „Reclădim România” și flyere cu chipul Simonei Spătaru. La 18:30, Popescu sună adunarea! “Mergem în sus, ajungem la capătul bulevardului și ne întoarcem pe partea cealaltă”, anunță mulțimea, nu înainte de a mai face niște fotografii: „Rareș, mai fă-ne niște poze”, i-a solicitat deputatul băiatului cu aparatul!

Și lumea a luat-o la drum, pe Obregia. Un bulevard cam nepopulat la ora aia, fiind și zi de sâmbătă! Cu totul, 40 de oameni, care se cunosc între ei, încearcă să plaseze materiale promoționale cetățenilor sectorului 4 care le ies în cale. Unii le acceptă, alții nu! Nu este nici un pic de entuziasm în această acțiune. Iar cetățenii mai mult ignoră mulțimea penelistă împrăștiată pe bulevard! Cam asta a fost! Și așa am ratat întâlnirea cu un virtual primar! Chiar mi-aș fi dorit să-i pun niște întrebări! N-a fost să fie!

PS Ulterior, am aflat și motivul absenței Simonei Spătaru de la întânirea anunțată de PNL Sector 4! Informația este luată de pe pagina ei de facebook: a fost la o altă întîlnire, una neanunțată, în zona Giurgiului – Drumul Găzarului, de unde a aflat, printre altele, că   “despre “verdeața” de pe linia de tramvai oamenii știu că este ilegală și a fost pusă ca să le ia ochii”. Nici nu știi pe cine să acuzi pentru această lipsă de comunicare, care a dus la dezinformarea cetățenilor: pe Simona Spătaru, ori pe cei de la PNL Sector 4!