La 3 ani de la tragedia din Colectiv, Piedone revine pe scena politică

1230
La doar 3 ani de la drama care a provocat peste 60 de morți în clubul Colectiv, fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, revine în politică. El vrea să readucă în prim-plan o formațiune politică înființată de Dan Voiculescu.

 

Este vorba de Partidul Umanist din România (Social-Liberal), fostul Partid Umanist Român/Partid Conservator, fondat de mogulul TV. Cristian Popescu Piedone ocupă funcția de coordonator politic național al acestui partid.

PUR anunță că pe 10 ianuarie 2019 va avea loc o conferință de presă privind prezentarea prioritaților umaniștilor pentru anul 2019.

Din această formațiune politică mai fac parte europarlamentarul Maria Grapini și fostul primar al Devei, Petru Marginean, potrivit site-ului formatiunii politice. Partidul se pregatește de alegerile europarlamentare.

Dan Voiculescu este omul care l-a promovat intens la TV pe Piedone încă de la începuturile sale când facea inspecții OPC și l-a propulsat în politică prin candidatura la Sectorul 4.

Demisia și “respectul”

Cristian Popescu Piedone și-a dat demisia la câteva zile după drama din clubul Colectiv, după ce mii de oameni au iesit in stradă și au cerut plecarea politicienilor responsabili de tragedie.

“Îmi prezint astăzi demisia de primar, în semn de respect față de victimele tragediei și sper ca vidul legislativ și carențele administrative să tragă un semnal de alarmă, de la cel mai simplu functionar, până la cel mai înalt for legislativ.

Poate că atunci când mii de oameni ies în stradă sa-ți ceară să pleci ți alte mii cer același lucru pe rețelele de socializare, e bine uneori să asculți.

Îmi asum această vină morală, cât despre cea legală, voi lăsa Justiția să îți spună cuvântul”, scria Piedone.

Citește și: Începe activitatea de blocare a roților mașinilor parcate neregulamentar pe locurile de parcare de reședință. Taxa în parcări- 1leu la 2 ore

Acuzațiile DNA

În dosarul Colectiv, Cristian Popescu Piedone a fost trimis în judecată în mai 2016. Acuzațiile: abuz în serviciu. Era vorba de modul în care au fost emise acordul de funcționare și autorizatia de functionare pentru SC Colectiv Club SRL.

Dosarul a trenat pe rolul instanțelor timp de doi ani. La sfârsitul anului trecut, Tribunalul București a început audierile în acest caz.

Răzgândirea

În acest context, în octombrie 2018, Piedone a transmis un mesaj public în care arată că demisia sa nu a fost un act de normalitate.

“Am fost ales, nicidecum numit intr-o funcție, ca alții, iar oamenii din Sectorul 4 trebuiau să mă trimită acasă, nu ultrașii din galeriile de fotbal. Am decis însă să plec singur și nu am plecat cu umerii plecați, pentru că Dumnezeu îmi este călauză și singurul martor.

Ceea ce au însemnat acele zile voi spune în fața judecătorului, iar în zilele în care am fost arestat, am așteptat pentru o clipă ca DNA-ul să aresteze cei peste 3.600 de primari din România, care au eliberat autorizații/acorduri de funcționare, la fel ca și mine, respectând legea”, a declarat Piedone.