Islanda oferă 5000 de euro bărbaților imigranți pentru a se căsători cu femei islandeze! Vezi documentația necesară

2246

Islanda, țară unde a fost, până ieri, președintele României, tinde să devină un nou tărâm al făgăduinţei pentru bărbaţii din întreaga lume. Una dintre deciziile cele mai neobişnuite a fost luată de guvernul celui mai nordic stat al Europei. Din cauza scăderii numărului de bărbaţi, a fost luată decizia ca soții pentru islandeze să fie invitaţi și din străinătate.

Cu circa 320.000 de cetățeni, Islanda are mai puțini locuitori decât Cluj sau Timișoara, și puțin mai mulți decât în sectorul 4, dar are mai mulți ghețari, gheizere și apă curată și proaspătă decât țări și de 10 ori mai mari.

Citește și: Peste 650 de blocuri din București nu vor avea apă caldă în următoarele săptămâni din cauza lucrărilor de modernizare a rețelei

Guvernul  de la Reykjavik a decis să le dea bani şi cetăţenie tuturor celor care vor să se mute pe insulă şi să se însoare cu o localnică. Conducătorii statului îşi fac griji pentru faptul că populaţia feminină este de două ori mai numeroasă decât cea masculină, iar sporul demografic, în asemenea condiții, aproape că nu există.

Dacă la început autoritățile au încurajat bărbații imigranți din nordul Africii să se stabilească în Islanda, se pare că abundența de musulmani a devenit copleșitoare și dorința acestora de a schimbă steagul islandez, care este o cruce, și de a-i adăuga o semilună, a atras revolta multor băștinași.  În prezent sunt bineveniți bărbați din țările creștine, predominând locuitori din Europa de est, inclusiv români, moldoveni și ucrainieni.

În timp ce pentru unii imigranți 5000 euro pe lună este o  sumă tentantă, care să-i determine să facă acest pas, pentru populația de sex masculin din această țară oferta este sub așteptări, din cauza faptului că salariul minim este de 10.000 de euro, așa că este de la sine înțeles că pentru banii oferiți de guvern, nimeni nu arde de nerăbdare să se însoare.

Un alt atu, care-i ademenește pe imigranți, este acordarea pe loc a cetățeniei islandeze, celor care se căsătoresc cu femeile localnice și care rămân să locuiască în insulă.

Românii care vor să se căsătorească cu o islandeză trebuie să parcurgă câteva etape.

În primul rând, se va solicita o autorizație de căsătorie la Registrul Civil din provincia unde se va oficia ceremonia de căsătorie, iar aici se vor da toate informațiile privind datele şi documentele de care este nevoie.

Printre documentele solicitate de această instituție sunt necesare:

– certificatul de naştere (model nou), tradus în limba islandeză, legalizat şi cu apostila de la Haga;

– un certificat de stare civilă care atestă faptul că persoana nu e căsătorită, eliberat de către Consulatul român (se poate elibera şi in România, la oficiul de Stare Civilă din oraşul de reşedință) ce trebuie tradus, legalizat şi cu apostila de la Haga;

– o fotografie tip paşaport;

– certificat de empadronamiento actualizat. În cazul în care persoana în cauză a mai fost căsătorită (sau soțul/ soția este decedat/ă) se vor cere şi alte documente anexă, fiind indicat să se solicite din timp informații suplimentare la Registrul Civil. Se poate apela de altfel şi la serviciile unui avocat ce va îndeplini toate formalitățile necesare pentru a se putea încheia căsătoria respectivă.