Incendiul violent din Delta Văcărești a afectat 20.000 de metri pătrați

1240

Un incendiu a cuprins luni după amiază mai multe hectare de stufăriș în Delta Văcărești, ISU București Ilfov trimițând la fața locului 9 autospeciale de stingere. Degajările uriașe de fum au putut fi văzute în apropiere de mall-ul Sun Plaza și au fost  vizibile de la o distanță de 7 kilometri.

Administraţia Parcului Natural Văcăreşti anunţă că incendiul izbucnit luni după-amiază a fost stins. „Au fost stinse şi ultimele focare. În momentul de faţă, în parc nu mai arde nimic. Suntem în teren şi monitorizăm cu atenţie situaţia. Mulţumim pompierilor şi voluntarilor”, a fost mesajul postat pe pagina de Facebook de reprezentanţii Administraţiei.
”La caz acționează 11 autospeciale de stingere, s-a solicitat suplimentare dispozitiv, sunt mai multe focare de incendiu, posibilități limitate de înaintare cu autospecialele dinspre dig spre zona centrală a focarului. Vântul intens influențează direcția de propagare a flăcărilor și intensifică arderea. Suprafața afectată estimată: 20 hectare”, a transmis ISU București.

Citește și: Primăria Sectorului 4 construiește cea mai modernă secție din România, pentru tratarea marilor arși

Focul a fost ”probabil provocat”, a declarat pentru Libertatea maiorul Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt al ISU București Ilfov. Nu au fost înregistrate victime, dar incendiul din apropierea mall-ului Sun Plaza se manifestă cu degajări foarte mari de fum. În total, aproximativ 20.000 de mp au fost cuprinși de flăcări, potrivit ISU. Parcul Natural Văcărești are o suprafaţă totală de 183 de hectare şi este cel mai mare spaţiu verde din Bucureşti, găzduind peste 300 de specii de viețuitoare, dintre care 169 sunt de păsări.
ISU Ilfov a venit cu noi precizări în ceea ce privește incendiul din Delta Văcărești.
“La caz acționează 11 autospeciale de stingere, s-a solicitat suplimentare dispozitiv, sunt mai multe focare de incendiu, posibilități limitate de înaintare cu autospecialele dinspre dig spre zona centrală a focarului. Vântul intens influențează direcția de propagare a flăcărilor și intensifica arderea. Suprafață afectată estimată: 2 hectare”, anunță ISU Ilfov.