În Sectorul 4- Amplă campanie de dezinfecție a scărilor și aleilor de bloc, a locurilor de joacă și a spațiilor verzi

1861

Pentru aceasta, 80 de echipe speciale, dotate cu atomizoare și alte echipamente specifice vor acționa pe raza Sectorului 4, pentru a dezinfecta scările și aleile de bloc, locurile de joacă și spațiile verzi din apropierea locuințelor.

Acestora li se vor adauga 60 de autospeciale și alte 10 echipaje dotate cu echipamente ce pulverizează în aer substanțe dezinfectante, care vor acționa, în special în zona locurilor de recreere.

Citește și: VIDEO- Parcurile și locurile de joacă din sectorul 4, s-au închis în perioada stării de urgență

Totodată, alte 200 de persoane vor putea interveni, daca situația o va impune. Pentru acțiunile de dezinfecție se vor folosi soluții pe bază de peroxid de hidrogen, non-toxice și prietenoase cu mediul înconjurător.

Aceasta nu este singura măsură luată de Primăria Sectorului 4 pentru a stopa răspândirea infecțiilor cu noul tip de coronavirus. Pe raza sectorului, intervine deja o unitatea specială, formată dintr-un număr de aproximativ 350 de oameni dotați cu echipament de protecție (mască, combinezoane, mănuși, botoșei) și un număr de 60 de autoutilitare echipate corespunzător, pentru spălarea și dezinfectarea arterelor de circulație. În prima săptămână, aceste echipe, care lucrează non-stop, în ture, au aplicat zilnic tratamente specifice de igienizare, atât pe marile bulevarde cât și pe străzile dintre blocuri.