În plină perioadă de răcire a vremii, Termoenergetica decide oprirea căldurii!

4395

Vești bune pentru bucureșteni! Termoenergetica (CMTEB) anunţă încheierea sezonului de încălzire 2022 – 2023, regulamentul propriu precizând că „oprirea încălzirii se face după trei zile consecutive în care temperatura medie a aerului exterior depăşeşte +10 grade Celsius, între orele 20:00 – 06:00”.

Prin urmare, începând cu data de marți, 18 aprilie, vor fi iniţiate procedurile de oprire a furnizării energiei termice pentru încălzire către consumatorii racordaţi la sistemul centralizat de termoficare din Municipiul Bucureşti, anunță CMTEB într-un comunicat de presă.

Citește și: “SuperEroi pentru Viață” începe pe 22 aprilie în Parcul Lumea Copiilor

De precizat că pentru București se anunță o săptămână ploioasă, cu temperaturi nocturne în care maximele nu vor trece de 9 grade! ”Oprirea agentului termic pentru căldură va fi făcută progresiv, prin reducerea temperaturii de livrare şi prin închiderea instalaţiilor către consumatori, efectele fiind resimţite pe tot parcursul următoarelor 72 de ore. Reducerea progresivă a temperaturii de livrare, oferă posibilitatea de a furniza căldură pe timpul nopţii, în următoarele trei zile, până la stabilizarea temperaturilor exterioare”, se mai precizează în document.

De la măsura opririi furnizării agentului termic pentru încălzire fac excepţie, din fericire, obiectivele speciale – spitale, creşe, şcoli, grădiniţe, etc. – în cazul cărora sistarea serviciilor de încălzire se va face la solicitarea scrisă a reprezentanţilor legali ai acestor instituţii.