Gabriela Firea îndeamnă locuitorii Bucureștiului să semneze petiția pentru construirea Spitalului Metropolitan

1103
gabriela firea Sectorul 4 News

Gabriela Firea îndeamnă locuitorii Bucureștiului să semneze petiția pentru construirea Spitalului Metropolitan și a Universității de Medicină și Farmacie într-o zonă care respectă standardele europene: în proximitatea aeroportului, a autostrăzii, a stației de metrou și de autobuz, cu rețele de utilitati functionale, scrie în descrierea petiției.

“Aşa cum am promis la ultima şedinţă de Consiliu, în care proiectul Spitalului Metropolitan a fost blocat din considerente politice de către consilierii PNL şi USR, voi face tot ce îmi stă în putinţă pentru ca acest spital să fie construit. Un spital nou, construit de la zero, prezintă multiple avantaje, întrucât pot fi asigurate din start circuite medicale şi condiţii igienico-sanitare la cele mai înalte standarde”, a transmis Gabriela Firea.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a respins, în ultima şedinţă, proiectul de hotărâre privind preluarea terenului pe care se află autobaza RATB Pipera. Cu toate că în proiectul de hotărâre se precizează că Executivul nu a oferit un răspuns în ceea ce priveşte solicitarea municipalităţii pentru transmiterea în subordinea sa a terenului SRTV, la începutul şedinţei primarul Capitalei, Gabriela Firea, a susţinut că este vorba de ambele terenuri, care ar fi fost unite într-un total de 10 hectare şi pe care s-ar fi construit Spitalul Metropolitan şi un campus pentru studenţii la Medicină. USR s-a abţinut de la votul proiectului, în timp ce grupul PNL s-a împotrivit din cauza locaţiei, propunând un teren din Sectorul 6.