E oficial! Primăria Sectorului 4 amenajează un parc de 2,7 hectare pe bulevardul Metalurgiei. FOTO- Cum va arata parcul?

5762

Primăria Sectorului 4 amenajează un parc de 2,7 hectare pe bd. Metalurgiei 100-130, vizavi de cimitirul Metalurgiei. Acesta va fi cel mai mare parc din București, amenajat după Revoluție. Lucrările încep în luna martie și se vor finaliza în 5 luni, au declarat reprezentanții Primăriei Sector 4.

În total, pentru teren și amenajarea spațiului verde instituția va plăti circa 40 milioane lei.

Parcul va avea și o parcare de 3 etaje, pentru cei care vin cu mașina, iar pe bd. Metalurgiei vor fi amenajate trotuare, astfel încât cei care locuiesc aproape să poată ajunge și pe jos la spațiul verde.

În zona Metalurgiei, pe străzile Drumul Binelui şi Drumul Jilavei s-au construit în ultimii ani mii de locuinţe noi, iar oamenii din zonă nu au niciun spațiu verde în apropiere. Reprezentanții Primăriei Sector 4 estimează că parcul va deservi circa 70.000 de oameni.

Primăria Sectorului 4 a solicitat Consiliului General al Municipiului București pe 11 decembrie 2019 permisiunea de a expropria terenul de 27.238 mp de pe bd. Metalurgiei nr. 100-130. Proprietarii terenului erau ALROM COMIMPEX și Brătulescu Cristina Maria. Valoarea evaluată a terenului – 8,7 milioane lei. Consiliul General a aprobat exproprierea terenului la finalul lunii ianuarie.

Citește și: TIR încărcat cu 17 tone de legume, confiscat de polițiști în Sectorul 4 al Capitalei

Pe 20 decembrie, Consiliul Local Sector 4 a aprobat indicatorii tehnico-economici aferenți proiectului, lucrările fiind estimate la circa 31 milioane lei.
Potrivit datelor comunicate de Primăria Sectorului 4, parcul va avea: 10.000 mp spatii verzi, 11.000 mp alei, 1.200 mp locuri de joaca, un skate parc de 1.000 mp, terenuri de sport și o parcare de 3 etaje.

Pe deasupra terenului trec mai multe cabluri de înaltă tensiune. Administratorul public al Sectorului 4, Ioan Gâf Deac, a declarat în timpul ședinței de Consiliu General în care s-a aprobat exproprierea terenului că terenul a fost ales pentru amenajarea parcului pentru că era liber și de vânzare, iar cablurile de înaltă tensiune vor fi relocate.