EXCLUSIV!!! – E OFICIAL: Primăria sectorului 4 amână plata taxei de salubrizare pentru firme și pentru PFA-uri

2387
taxe si impozite s4

Mult contestata taxă de salubrizare pe care Primăria Sectorului 4 a instituit-o tuturor firmelor și PFA-urilor este încă un subiect de actualitate, mai ales pentru comunitatea micilor antreprenori.

Unii dintre ai au anunțat deja că se vor adresa instanței pentru a scăpa de aceste obligații, iar în aceste condiții, reprezentanții primăriei au reacționat amânând termenul de plată fără penalități cu încă o lună.

Azi mi-a venit și mie, ca și altora, decizia de impunere pentru taxa de salubrizare la sediul social, în condițiile în care acolo nu desfășor activitate. Nici mai mult, nici mai puțin de 960 de lei. Serios, domnule primar? Nu cumva vi se pare un abuz? Așa, pentru simplul fapt ca mă puneți să plătesc gunoiul pe care nu îl fac?”, îi scrie un utilizator de Facebook primarului Daniel Băluță. Răspunsul edilului n-a întârziat. „Bună ziua, Alina Mihaela Di! Stimată doamnă, taxa de salubrizare nu se referă doar la gunoiul pe care îl produceți sau nu la locația unde aveți sediul social. Această taxa de salubrizare face referire la curățenia stradală, spălarea străzilor, trotuarelor și aleilor din fața blocurilor, ridicarea gunoiului și deszăpezirea sectorului. Totodată, țin să vă reamintesc faptul că dacă dumneavoastră achitați până la sfârșitul lunii aprilie aveți bonificație de 60% pentru PFA-uri și 40% pentru societăți comerciale. Vă mulțumesc pentru mesaj!”, i-a scris primarul.

Citește și: Propunere de hotărâre privind termenul de plată al taxei de salubrizare în SECTORUL 4

Sectorul4News a verificat afirmațiile edilului, iar informația este confirmată chiar și pe site-ul direcției de impozite și taxe.

Pentru a veni în sprijinul persoanelor fizice care exercită profesii libere, persoanele fizice autorizate, persoanele juridice sau oricăror altor entități, prin oferirea posibilității acestora de a-și achita taxa de salubrizare în timp util pentru a beneficia de bonificația legal stabilită de 60% în cazul persoanelor fizice care exercită profesii libere, persoanele fizice autorizate, și de 40% în cazul persoanelor juridice sau oricăror altor entități cu personalitate juridică, termenul legal de plată a fost prorogat de la 31.03.2018 la 30.04.2018 conform Hotărârii de Consiliu Local Sector 4 nr. 34 din 27.02.2018”, se arată într-un anunț postat zilele trecute pe site-ul www.dgitl4.ro.

Citește și: Începe războiul pe taxa de salubritate din sectorul 4. Lupta se mută la tribunal