VIDEO- DEZVĂLUIRI: Ecologistul Dan Trifu, PATRONUL DIN UMBRĂ al restaurantului „Trifoiaș” din PARCUL TINERETULUI? Vezi reacția incredibilă a lui Nicușor Dan!

4573

Cu toții ne aducem aminte de reacțiile lui Dan Trifu (Eco-civica) și ale lui Nicușor Dan (Salvați Bucureștiul), atunci când au încercat să blocheze proiectul parcării de lângă Palatul Copiilor. Argumentul lor comun, era unul clar: NU e legal să contruiești în parc, chiar dacă în fapt, nu era vorba de parc, ci de o pârloagă, așa cum a stabilit inclusiv Justiția.

 

Ei bine, nu același principii se aplică și când e vorba de ei. Conform unor informații făcute publice de jurnalistul Dan Bucura în timpul unei emisiuni la B1 TV, Dan Trifu ar deține, prin interpuși, un restaurant în Parcul Tinererului! Intersant, nu?

Potrivit informațiilor lui Bucura, preluate și de bucureștiul.ro, Dan Trifu, președintele ONG-lui foarte vocal EcoCivica și etichetat în spațiul public drept unul dintre polițiștii spațiului verde al Capitalei, cu care Nicușor Dan luptă umăr la umăr de ani de zile, ar deține un restaurant chiar în Parcul Tineretului. Pentru a masca afacerea și a putea duce mai departe stindardul de ONG-ist, Trifu s-a lăsat ajutat de socru pe numele căruia se află restaurantul. Inspirația s-a oprit la respectiva mutare și probabil la meniu, pentru că numele ales este Trifoiaș, după cum dezvăluie Bucura.

Informația nu a fost negată de Nicușor Dan, care s-a mărginit să spună că nu deține această informație, dar care nu s-a arătat deranjat de faptul că activistul alături de care defilează de ani buni în spațiul public deține un restaurant într-unul dintre cele mai mari parcuri ale Capitalei. În 2009, Trifu făcea știri cu criticile sale vocale la adresa autorităților sectorului 2 care au permis construirea unor restaurante în Parcul Tei. /…/ În apropierea lacului, există un restaurant cu parcare privată păzită de polițisti comunitari. Locurile de parcare pot fi folosite doar de clienții restaurantului Anatolia. în imediata vecinătate a acestuia, alți aproximativ 1.000 de metri pătrați de spatiu verde au fost îngrădiți”, spunea el atunci.

Citește și: EXCLUSIV SURSE: SE DĂRÂMĂ PIAȚA NORILOR! AM AFLAT PLANURILE PRIMĂRIEI CU SINGURA PIAȚĂ DIN CARTIERUL TINERETULUI

Pentru cineva care a reușit să câștige 160 de procese din 2009 încoace mai ales pe urbanism, și clădiri ilegale pe spații verzi, informația lui Bucura ar trebui să-i activeze încăpățânarea și principialitatea cu care Nicușor Dan a defilat până acum în fața electoratului.  Altfel, girarea (chiar și tăcând) a unui activist care are business într-un parc ar însemna îmbrățișarea dublei măsuri care îl va vulnerabiliza în confruntarea grea pe care o are în față cu primarul în exercițiu, social-democrata Gabriela Firea, arată bucureștiul.ro.