Daniel Băluță este primarul în care bucureștenii au cea mai mare încredere – Sondaj CURS

3013

Conform celui mai recent sondaj de opinie realizat de CURS, referitor la preferințele politice, primarul sectorului 4, Daniel Băluță ocupă locul 1 în privința încrederii bucureștenilor.

Protagoniștii bătăliei din 2020, Nicușor Dan și Gabriela Firea, sunt în cădere liberă, aflându-se și pe un trend negativ. Interesantă este ascensiunea lui Marcel Ciolacu, datorată în mod clar asumării recente a poziției de premier.

Citește și: Sectorul 4 a dat în folosință o nouă unitate antepreșcolară: creșa Unicornul Fermecat

Băluță, primarul de la Sectorul 4, este liderul clasamentului, urmat îndeaproape de către Negoiță de la Sectorul 3, respectiv Piedone de la sectorul 5.

În topul celor 16 personalități politice propuse bucureștenilor se află și actualul premier Marcel Ciolacu, cotat cu 30% la capitolul încredere, urmat de actualul primar general Nicușor Dan, cu 26%, și de fostul primar și ministru Gabriela Firea, cu 23%.

Potrivit sondajului CURS, George Simion, liderul AUR, întrunește 15% din aprecierile bucureștenilor, la egalitate cu președintele PNL, Nicolae Ciucă.

Președintele Klaus Iohannis mai are parte de încrederea a 12% dintre bucureșteni.

Europarlamentarul Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL, și Diana Șoșoacă, președintele partidului SOS România, nu au atins procentul de 10% la nivelul Bucureștiului, cei doi se află la egalitatea în preferințele bucureștenilor, cu 8% încredere.

Liberalii își confirmă decăderea abruptă și la nivel de București, dar marele perdant față de anul 2020 ar fi USR, ce pare scos din orice calcule victorioase. AUR-ul stă prost la nivelul Bucureștiului, e limpede că nu are nici organizare locală și nici potențiali candidați cu priză la bucureșteni.

Nemulțumirea față de guvernare este cifrată la 70% în București, ceea ce ridică probleme mari pentru orice viitor candidat asumat de către PSD și PNL, separat sau împreună.

 

 

Aceasta este poza dinainte cu un an de alegerile locale. Cu siguranță că se pot schimba multe, însă bazat mai ales pe candidați noi și potriviți aspirațiilor electorale de anul viitor, iar miza este una determinantă referitor la viitorul câștigător din București, acesta putând cataliza susținerea decisivă și pentru candidatul la prezidențialele din 2024.