Cum puteți scăpa de țânțari în Capitală! Metode tradiționale

1246

În plină vară, Bucureștiul se confruntă cu o invazie a ţânţarilor. Oamenii îndreaptă degetul înspre autorităţi şi spun că au început prea târziu stârpirea acestora sau că nu au făcut nimic până acum. La rândul lor, cei responsabili spun că au început deja aplicarea de tratamente împotriva insectelor.

Usturoiul

Mâncaţi un cățel de usturoi în fiecare zi. Pe măsură ce transpirați mirosul de usturoi, respinge multe insecte, printre care şi ţânţarii.

Ceapa

O altă metodă de a scăpa de ţânţari este să tăiaţi o felie de ceapă şi să o puneţi deasupra pielii. Insectele vor sta departe de dumneavoastră.

Oţetul

Plănuiţi să plecaţi cu cortul, însă vă este teamă că insectele vă vor strica vacanţa? Oţetul de mere ţine ţânţarii şi căpuşele departe. Aproximativ cu trei zile înainte de a pleca, începeți să luați o lingură de oțet de mere de trei ori pe zi. Continuați să folosiți oțetul în timpul călătoriei dvs. și tocmai ați putea să vă întoarceți acasă fără o mușcătură.

Citește și: Comandament de urgență la Primăria Sectorului 4 pentru combaterea țânțarilor

Trucuri care vă pot scăpa de mâncărime

Dacă aţi fost deja ciupit de ţânţari, iată ce puteţi face:

Înmuiați zona în apă sărată, apoi aplicați un strat de untură sau ulei vegetal. Vă veţi simţi mai bine.

Laptele vă poate ajuta să scăpaţi de mâncărime. Se amestecă o parte lapte praf cu două părți apă și se adaugă un vârf sau două de sare. Aplicaţi pe mușcătură. Enzimele din laptele praf vor ajuta la neutralizarea veninului din cauza mușcăturii.