Primarul general Nicușor Dan anunță pe pagina sa de Facebook o mare „victorie”. Aceea că „s-au făcut pași concreți pentru a debloca o situație juridică complicată care trenează de doi ani și jumătate și din cauza căreia proprietarii a zece imobile, mutați în locuințe de necesitate în urmă cu mai mulți ani, nu pot intra în posesia proprietăților”.
„Consiliul General a aprobat realizarea expertizelor tehnice care să ateste calitatea și cantitatea lucrărilor executate de către fosta Companie Municipală pentru Consolidări (CMC)”, scrie primarul general al Capitalei.
CITEȘTE ȘI: 44 de staţii de încărcare electrice vor fi montate în Sectorul 4 cu bani de la Agenţia Fondului de Mediu
Acesta continuă și explică de ce trebuie să cheltuie și acum sume importante de bani. Dincolo de vorbele frumos meștesugite, rămâne adevărul gol-goluț. Deși e primar de aproape treni ani, nu a reușit încă să afle daca fosta companie de consolidări a lucrat așa cum trebuie la 10 clădiri pe care instituția le-a pus în siguranță.
Greaua moștenire, motiv de nesiguranță și în prezent
„Așa cum am mai explicat, fosta Companie Municipală pentru Consolidări, aflată în procedură de faliment, a refuzat să predea Administrației Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS) actele pentru lucrările executate și neterminate la zece clădiri rezidențiale. Motivul invocat de fosta Companie este că nu au fost plătite lucrările executate. În realitate, nu există documente justificative pentru plata acestor lucrări din cauza modului defectuos de lucru al fostei administrații. Pentru a ieși din acest blocaj, am avut o serie de întâlniri cu lichidatorul judiciar al CMC, cu Asociațiile de proprietari și cu directorul AMCCRS în cadrul cărora am propus să facem o expertiza tehnică de calitate pentru a identifica ce s-a făcut și ce mai e de lucrat la aceste clădiri”, a anunțat edilul Bucureștiului, pe Facebook.