Consultații și tratamente stomatologice gratuite pentru locuitorii sectorului 4

1219
dentist

Consultații și tratamente stomatologice gratuite pentru locuitorii sectorului 4. Singurul spital de profil din capitală, care oferă servicii medicale gratuite cetățenilor Bucureștiului, se va muta în sectorul 4.

Pacienții cu probleme stomatologice care locuiesc în sectorul 4 al capitalei pot ajunge mult mai repede la un medic specialist care să-i trateze. Adulții și copiii, care suferă din cauza afecțiunilor dentare, vor putea beneficia în regim de urgență sau nu, de consultații, radiografii și tratamente stomatologice, în funcție de problemele cu care se confruntă. Mai mult, toate aceste servicii vor fi gratuite și asigurate de către o echipă medicală cu o vastă experiență. Mai exact, de către medici și asistenți ai Facultății de Medicină Dentară, care vor fi relocați din mai multe clădiri, cu risc seismic ridicat, într-un spațiu nou reamenajat din sectorul 4 al capitalei.

Totodată, în același centru își vor desfășura activitatea studenții și cadrele didactice de la Facultatea de Medicină Dentară, urmare a unei colaborări între Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” și Sectorul 4 al Municipiului București, cu sprijinul și implicarea activă a Primăriei Muncipiului București.

Asocierea dintre cele două instituții nu este întâmplătoare, dimpotrivă. Medic stomatolog de profesie și asistent universitar în cadrul UMF, primarul Daniel Băluță are în lucru chiar un astfel de proiect, al construcției și amenajării unui centru multifunctional, care să ofere servicii medicale și sociale gratuite pentru cetățenii sectorului 4 și nu numai.

Citește și: Anunț important despre parcările din sectorul 4!

Noul ansamblu destinat serviciilor medicale și sociale va fi amenajat într-o zonă ușor accesibilă a sectorului și va fi compartimentat astfel încât toate activitățile să se desfășoare în cele mai bune condiții. Cabinetele medicale vor fi dotate corespunzător iar zonele destinate activităților didactice vor fi precis delimitate.

Costurile investiției necesare atât pentru realizarea lucrărilor de construcție cât și pentru utilarea acestora se ridică la valoarea de aproximativ 21.000.000 lei, iar finanțarea va fi asigurată din bugetul local al Primăriei Municipiului București și al Sectorului 4.

Proiectul privind cooperarea dintre Sectorul 4 al Municipiului București și Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” urmează să intre pe ordinea de zi a proximei ședințe a Consiliului Local Sector 4 și ulterior pe cea a a ședinței Consiliului General al Municipiului București.