Consiliul General a dat undă verde exproprierilor pentru extinderea parcului Arghezi și pentru construirea unei grădinițe pe bd. Metalurgiei

984

Consiliul General a avizat favorabil, printre altele, exproprierile pentru extinderea parcului Tudor Arghezi și pentru construirea unei grădinițe și a unei creșe noi pe bulevardul Metalurgiei.

Proiectele au fost puse până acum de mai multe ori pe ordinea de zi a Consiliului General, însă nu au fost aprobate, deoarece era nevoie de două treimi, deci de un consens între PSD, PNL, USR.

Citește și: Criminalul din Berceni a fost condamnat la 26 de ani de închisoare

Ședința de luni a fost una de tip fermoar, în care au fost votate proiecte de la Sectorul 2, condus de USR-istul Radu Mihaiu, Sectorul 4, condus de PSD-istul Daniel Băluță și Sectorul 6 condus de PNL-istul Ciprian Ciucu, fiind aprobat pe rând câte un proiect de la fiecare.
În privința Sectorului 4, consilierii generali au aprobat următoarele proiecte în ședința de luni:
  • declanșarea procedurilor de expropriere pentru imobilele proprietate privată situate pe amplasamentul lucrării de utilitate publică „Dezvoltarea infrastructurii educaționale prin construirea unei grădinițe și a unei creșe pentru Școala Gimnazială, nr. 194, bd. Metalurgiei nr. 214-220. Despăgubirile sunt estimate la 5,7 milioane lei pentru o suprafață de circa 10.000 mp.
  • declanșarea procedurilor de expropriere pentru imobilele proprietate privată situate pe amplasamentul lucrării de utilitate publică „Extindere Parc Tudor Arghezi, Etapa II”. Despăgubirile sunt estimate la 19 milioane lei pentru o suprafață de circa 40.000 mp de teren.

De precizat că toate proiectele care vizau Sectorul 3 au fost retrase de pe ordinea de zi pe motiv că nu aveau rapoarte de specialitate aprobate.