Conducerea Parcului Natural Văcărești invită lumea să vadă Culorile Toamnei în plină natură

928

Și în acest sfârșit de săptămână putem să ne bucurăm de natură în cadrul proiectului ”Culorile Toamnei” din Parcul Natural Văcărești, unde putem observa cum se pregătesc unele specii de păsări migratoare de plecare sau cum sunt pregătiți juvenilii unor specii pentru iarnă.

Conducerea parcului îi invită pe amatorii de natură, și în acest weekend, 14-15 octombrie, să se înscrie și să participe la evenimente pentru toate categoriile de vârstă, organizate gratuit de către Administrația Parcul Natural Văcărești.

Citește și: Nicuşor Dan a confirmat că va candida, din nou, pentru Primăria Capitalei

Sâmbătă, 14 octombrie, vor avea loc următoarele evenimente:
1.Tur ghidat pe tema “Pe urmele migraţiei de toamnă”
09:45 – Locul de întâlnire va fi la intrarea în parc dinspre blocurile Asmita Gardens.
10:00 – Startul turului ghidat. Turul va începe punctual. Respectați ora de întâlnire și ora startului turului.
Durata turului va fi de aproximativ 2 ore, iar distanța turului va fi de aproximativ 2 km. Participarea este gratuită. Limita participanților este de 60 de persoane. Formular de înscriere:
2. Atelier de pictură pentru seniori
Acest atelier este dedicat seniorilor și presupune crearea unui peisaj din Parcul Văcărești pe o pânză sub îndrumarea unui profesor de pictură, cât și dobândirea de informații utile despre cromatică.
09:30 – Locul de întâlnire va fi la intrarea în parc dinspre blocurile Asmita Gardens. Limita participanților este de 20 de persoane. Link de înscriere:
3. Spectacol de teatru cu păpuși pentru copii: “Cocoșul năzdrăvan”.
09:45 – Locul de întâlnire va fi la intrarea în parc dinspre blocurile Asmita Gardens.
10:15 – Începerea spectacolului. Vă rugăm să respectați ora de întâlnire. Limita participanților este de 60 de persoane. Link de înscriere:
4. Curs de yoga
În cadrul acestui atelier, în mijlocul naturii, îți regăsești liniștea interioară, echilibrul și respiri bucurie și poftă de viață!
09:45 – Locul de întâlnire va fi la intrarea în parc dinspre blocurile Asmita Gardens. Limita participanților este de 35 de persoane. Link de înscriere:
5. Atelier de creație pentru copii: “Amulete norocoase”
La acest atelier copiii confecționează din diverse materiale o jucărie pe care o pot lua acasă ca amintire. Participanții pot lua parte la acest atelier imediat după spectacolul de teatru cu păpuși sau pot veni la punctul de informare din centrul parcului.
09:50 – Locul de întâlnire (pentru cei care nu participă la atelier imediat după piesa de teatru) va fi la intrarea în parc dinspre blocurile Asmita Gardens. Limita participanților este de 60 de persoane. Link de înscriere:
Duminică, 15 octombrie, vom avea următoarele evenimente:
1. Tur ghidat cu tema: “Pe urmele migraţiei de toamnă”
09:45 – Locul de întâlnire va fi la intrarea în parc dinspre blocurile Asmita Gardens.
10:00 – Startul turului ghidat. Turul va începe punctual. Vă rugăm să respectați ora de întâlnire și ora startului turului.
Durata turului va fi de aproximativ 2 ore, iar distanța turului va fi de aproximativ 2 km. Participarea este gratuită. Limita participanților este de 60 de persoane. Link de înscriere:
2. Curs de yoga
În cadrul acestui atelier, în mijlocul naturii, îți regăsești liniștea interioară, echilibrul și respiri bucurie și poftă de viață!
09:45 – Locul de întâlnire va fi la intrarea în parc dinspre blocurile Asmita Gardens. Limita participanților este de 35 de persoane. Rugăm participanții să își aducă salteluță sau izopren. Link de înscriere:
3. Atelier de educație ecologică prin teatru pentru copii
În cadrul acestui atelier, copiii vor învăța despre protejarea mediului înconjurător, despre conservarea biodiversității și despre regulile pe care trebuie să le respectăm într-un parc natural prin jocuri și exerciții de educație prin teatru ca mijloace de exprimare.
10:30 – Locul de întâlnire (pentru cei care nu participă la activitate imediat după atelierul de creație) va fi la intrarea în parc dinspre blocurile Asmita Gardens. Limita participanților este de 30 de persoane. Link de înscriere:
4. Atelier de creație pentru copii: “Troli”
La acest atelier copiii confecționează din diverse materiale o jucărie pe care o pot lua acasă ca amintire. Participanții pot veni la punctul de informare din centrul parcului sau la locul de întâlnire de la intrarea in parc.
09:45 – Locul de întâlnire va fi la intrarea în parc dinspre blocurile Asmita Gardens. Limita participanților este de 60 de persoane. Link de înscriere: