Cofinanțare de 3,2 milioane de lei pentru supralărgirea Străzii Luică din Sectorul 4

2294

Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a aprobat recent acordarea unei cofinanțări de 3,2 milioane de lei, Primăriei Sectorului 4, pentru supralărgirea Străzii Luică, ce face legătura între Bulevardul Constantin Brâncoveanu și Șoseaua Giurgiului.

Potrivit Primarului Sectorului 4, Daniel Băluță, până la 15 decembrie se va putea circula pe câte două benzi pe sens, pe toată porțiunea cuprinsă între Apărătorii Patriei și Șoseaua Giurgiului.

Primăria Sectorului 4 a demarat deja lucrările pentru extinderea Străzii Luică, la patru benzi de circulație, în timp ce lucrările de pe Strada Turnu Măgurele sunt deja în stadiu avansat.

Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a mai aprobat în acest an și cofinanțarea cu peste 6 milioane de lei a proiectului de supralărgire a Străzii Turnu Măgurele, care face legătura între zona Apărătorii Patriei și Bulevardul Constantin Brâncoveanu. Cele 3,2 milioane de lei aprobate, săptămâna trecută, pentru proiectul care vizează supralărgirea Străzii Luică la patru benzi de circulație completează fondurile acordate de Guvern”, a explicat Anna Maria Vasile, Administrator Public la Primăria Sectorului 4.

Citește și: O staţie nouă de metrou ar putea fi DESCHISĂ în Sectorul 4. Trenul va merge doar pe la suprafaţă

Potrivit Primarului Sectorului 4, Daniel Băluță, în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL), Primăria Sectorului 4 a mai semnat contract de finanțare pentru alte 23,5 milioane de lei, pentru proiecte de investiții în grădinițe. Tot cu ajutorul unor finanțări guvernamentale, acordate de Compania Națională de Investiții vor fi construite, în cadrul unor școli din Secvtorul 4, un bazin de înot și două săli de sport.

În acest an, în premieră, peste jumătate din bugetul primăriei – aproximativ 55 de milioane de euro – este alocat pentru investiţii. Pe lângă școli și grădinițe, la capitolul priorități se află și lărgirea arterelor importante de circulație din Sectorul 4. O parte din proiecte (Bulevardele Alexandru Obregia și constantin Brâncoveanu) au fost finalizate, iar altele se află în derulare (Șoseaua Berceni, Strada Turnu Măgurele, Strada Luică). Până la 15 decembrie se va putea circula pe câte două benzi pe sens, pe toată porțiunea cuprinsă între Apărătorii Patriei și Șoseaua Giurgiului, iar acest lucru va decongestiona și mai mult traficul din zona de Sud a Capitalei”, a declarat Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță.