Bugetul record de venituri si cheltuieli al Sectorului 4 a fost aprobat!

1385

În ședința Consiliului Local al Sectorului 4, ținută azi, 01.02.2023, a fost aprobat bugetul de venituri si cheltuieli al Sectorului 4! Cu o largă majoritate, inclusiv de către consilierii USR PLUS!

Sectorul 4 al Capitalei va avea în acest an un buget de 3,4 miliarde de lei, recordul absolut al ultimilor 34 de ani. Raportat la anul 2022, noul buget are o creştere substanţială, de peste 1,1 miliarde de lei, sumă rezultată, în principal, în urma accesării proiectelor cu finanţare europeană nerambursabilă.

Citește și: În 2022, peste 1.000 de persoane au ajuns la spital după ce au fost atacate de maidanezi în București

Bugetul destinat investiţiilor publice în Sectorul 4, care reprezintă cea mai mare sumă alocată vreodată pentru dezvoltarea comunităţii, va viza, în principal, proiectele în urma cărora zona de sud a Capitalei va recupera semnificativ decalajul de dezvoltare pe care îl înregistrează faţă de nordul Bucureştiului. Reabilitarea blocurilor de locuinţe este domeniul căruia i se va aloca cea mai mare sumă, provenită intregral din fondurile disponibile prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Concret, cu peste 1,3 miliarde lei, în 2023 vor fi reabilitate termic 201 imobile.
De asemenea, 450 de milioane de lei vor fi alocate pentru modernizarea, reabilitarea şi consolidarea unităţilor de învăţământ din Sectorul 4. Sunt alocate fonduri pentru continuarea lucrărilor la cele mai importante obiective aflate în diferite faze de execuţie, multe în colaborare cu Totul Verde, cum ar fi: Pasajul Europa Unită (55 milioane de lei), Patinoarul Berceni Arena (32 milioane de lei), Parcul Tudor Arghezi (20 milioane de lei), Amfiteatrul Carol Davila (8 milioane de lei), staţia de pompieri Perşani (8 milioane de lei), Piaţa Norilor (16 milioane de lei), pasajul pietonal Eroii Revoluţiei (5,5 milioane de lei) sau Centrul Medical Carol Davila (5 milioane de lei).
Conform unei postări făcute pe grupul de facebook “Acțiunea Comunitară Tineretului”, se pare că amendamentele USR nu au trecut, în condițiile în care nici consilierii USR nu și-au votat propriile amendamente!
Ședința a fost condusă de Cosmin Bărbălău (consilier PSD – stânga) și prezidată de Robert Florea (viceprimar, din partea PNL – dreapta).
FOTO: facebook.com/barbalau.cosmin
LATER EDIT: La puțin timp după publicarea postării din grupul Acțiunea Comunitară Tineretului, recunoscut ca fiind unul apropiat de USR, postarea a fost ștearsă! Potrivit Agerpres, actul normativ privind aprobarea bugetului general consolidat al Sectorului 4 pe 2023 a fost votat cu 20 de voturi „pentru”, unul „împotrivă” şi patru abţineri. În Consiliul Local al Sectorului 4 se află 9 consilieri ai USR! Toți au fost prezenți la ședință!