Așa va arăta noul pasaj, construit de Primăria Sectorului 4 la Apărătorii Patriei

1323

Pasajul va avea o lungime de 860 m, două benzi pe sens, și va traversa Șoseaua Berceni, dinspre Turnu Măgurele spre strada Sergent Ion Iriceanu.

Primarul Sectorului 4, Daniei Băluță, a publicat pe pagina de Facebook câteva imagini cu simulări ale aspectului viitorului pasajul rutier suprateran pe care instituția îl construiește în intersecția de la Apărătorii Patriei.

Citește și: Se înlocuiește postul de transformare care alimentează Pasajul Unirii cu energie electrică

Lucrările pentru devierea rețelelor de utilități, pentru construirea pasajului, au început în această primăvară și se vor finaliza în august, au declarat reprezentanții instituției pentru HotNews.ro. După finalizarea acestor lucrări se va putea devia traficul pe bretelele amenajate, potrivit sursei citate.

Apoi vor începe lucrările pentru construirea pasajului. Termenul de finalizare este mai 2026. Lucrările costă circa 87 milioane lei, potrivit indicatorilor tehnico-economici aprobați, iar constructorul desemnat este Asocierea Concelex, Omega Star Systems, Alpenside, Luxten și PAB România.

„Așa va arătă noul pasaj rutier de la Apărătorii Patriei, la care lucrăm deja! Noul obiectiv va veni în completarea pasajului Europa Unită pentru a fluidiza traficul rutier pe inelul median de circulație al Capitalei”, a transmis pe pagina proprie de Facebook, edilul sectorului 4.

Pasajul „Europa Unită” din zona Metalurgiei a fost inaugurat în decembrie 2023, inițial pentru pietoni. Construcția celui mai nou pasaj din Capitală, care are 653 de metri, fusese demarată în februarie 2022.