20 de magazine Mega Image din Sectorul 4, s-au ales cu activitatea suspendată în urma controalelor de la Primăria Sectorului 4

4349

În sfîrșit, s-a găsit cineva care să le dea peste nas celor de la Mega Image! Primarul sectorului 4, Daniel Băluță, în urma controalelor făcute de Poliția Locală a sectorului, a decis sancționarea a 48 de magazine de pe raza sectorului pe care îl conduce.

 

Astfel, prin dispoziție de primar, semnată de Daniel Băluță, activitatea a 2o de magazine a fost suspendată. Unele dintre ele nu aveau autorizație de funcționare, alte șase au fost găsite cu tot felul de produse alimentare expirate iar multe nu aveau suficient personal calificat. Iata comunicatul Primăriei sectorului 4:

„Mai multe magazine din Sectorul 4 ce aparțin unui mare lanț de supermarket-uri, verificate de polițiștii locali. Mezeluri, prăjituri și produse lactate, EXPIRATE

În perioada 22 – 26.07.2019, Serviciul Activități Comerciale împreună cu Serviciul Protecția Mediului din cadrul Direcției Generale de Poliție Locală Sector 4 au desfășurat acțiuni de verificare la mai multe magazine aparținând unui important lanț de supermarketuri de pe raza sectorului 4.

Citește și: Candidatul USR pentru Primăria Sectorului 4. Antonio Andrusceac declara că ”toate femeile sunt făcute să fie soții și mame, iar frustrările nu se ascund în carieră”

În urma controalelor, la cele 48 de magazine din sectorul 4, oamenii legii au descoperit activități de comerț cu produse al căror termen de valabilitate era expirat, dar și desfășurarea activităților cu produse din sectorul alimentar și de alimentație publică fără personal calificat, pentru care au fost aplicate amenzi de la 2.000 la 20.000 de lei.

Printre produsele expirate aflate spre vânzare se numără: iaurt, lapte, cașcaval, mezeluri, prăjituri, drojdie și 16 sortimente de măsline. Mai mult decât atât, polițiștii locali au mai descoperit și faptul că reprezentanții magazinelor depozitau deșeurile necorespunzător, nu aveau acord de funcționare și că nu dețineau suficienți recipienți pentru colectare.

Din totalul de 48 de magazine controlate, 40 dintre acestea au fost sancționate de către oamenii legii, amenzile ridicându-se la peste 539.000 de lei.

”Am primit nenumărate sesizări din partea locuitorilor cu privire la neregulile din aceste supermarketuri. Este inadmisibil să găsești produse expirate într-un asemenea lanț de magazine. Sănătatea și viața oamenilor sunt mai presus de orice”, a declarat Daniel Băluță, primarul sectorului 4.

Polițiștii locali vor continua acțiunea de control în domeniul activității comerciale și la alte unități din sectorul 4, pentru a se asigura că sănătatea oamenilor nu este pusă în pericol de către comercianți”, se arată în comunicatul Primăriei Sectorului 4.