30 de străzi din sectorul 4 intră în programul – ”Nici o stradă neasfaltată și fără utilități publice”

2223

30 de străzi din Sectorul 4 vor avea rețele de apă, canalizare și iluminat public și vor fi asfaltate de Primăria Capitalei, în cadrul programului ”Nici o stradă neasfaltată și fără utilități publice”. Acestea au fost preluate în administrarea Consiliului General al Municipiului București, în baza Hotărârii Consiliului Local al Sectorului 4 nr. 267/17.10.2018, pe perioada derulării investițiilor.

 

Conform Hotărârii Consiliului General al Municipiului București pentru aprobarea Programului multianual privind accelerarea dezvoltării rețelelor edilitare de utilități publice din Capitală ”Nicio stradă neasfaltată și fără utilități publice”, cele 30 de străzi din Sectorul 4 care au fost selectate să fie incluse în acest proiect și care, în prezent sunt fie neasfaltate, fie pavate cu piatră, sau cu dale din beton vor fi dotate cu rețele publice de alimentare cu apă, canalizare menajeră și canalizare pluvială, iluminat public și vor beneficia de modernizarea sistemului rutier.

Citește și: Parcul din spatele Palatului de Justiție va fi modernizat de Primăria Sectorului 4

Potrivit proiectului Consiliului Local al Sectorului 4, cele 30 de străzi pe care vor fi derulate investiții sunt următoarele:

– Intrările: Ciorogârla, Povestei, Miron Cristea Mitropolit, Serelor, Vulturilor și Gării Progresu;
– Drumurile: Dealul Aluniș, Dealul Armanului, Dealul Babii, Dealul Bisericii, Dealul Caselor, Dealul Corbului, Dealul Cucului, Dealul Ferului, Dealul Geoagiului, Dealul Leului, Dealul Pădurii, Dealul Scheiului, Dealul Istria, Dealul Floreni, Dealul Crișului, Dealul Frumos, Dealul Viei, Dealul Crucii, Dealul Bradului, Dealul Binelui;
– Străzile: Ineluș, Odei, Povestei și Piperului.

Programul Primăriei Capitalei este binevenit pentru locuitorii Sectorului 4, de aceea, Hotărârea de Consiliu prin care a fost aprobată trecerea acestor străzi în administrarea municipalității, pe perioada investiției, a fost susținută de majoritatea consilierilor locali. Oricât ne-am fi dorit să asfaltăm aceste străzi nu am fi putut înainte de a fi realizate rețelele de apă, canalizare și iluminat public, de care se ocupă Primăria Capitalei”, a declarat Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță.

Fondurile necesare finanțării acestui program multianual se asigură din bugetul local al Municipiului București.